pondelok, 22. septembra 2014

FETA


v olivovom oleji. Pri hľadaní inšpirácie na sobotňajšie posedenie s priateľmi som narazila na nakladanú fetu. Netuším, prečo ju nerobievam častejšie, keď príprava je taká blesková a podľa stavu chladničky a momentálnej chute aj veľmi improvizačná. Táto verzia je trochu viac prehútaná, artičoky bežne doma neskladujem :), ale dá sa to aj bez nich.

                                                            FETA v skle


 400 g FETY
  20 ks olív
   4 strúčiky cesnaku - na tenko nakrájané
   1 sklíčko sterilizovaných artičokov
 zopár kúskov nakladaných sušených paradajok
bylinky podľa chute - tymián, rozmarín...
štiplavá paprička - podľa chuti
olivový olej - cca 2,5-3 dcl

   Fetu nakrájame na kocky a striedavo vrstvíme so všetkými ingredienciami do pripravenej nádobky.Nezabudnime na bylinky. Nakoniec zalejeme olivovým olejom. Prikryjeme a necháme pôsobiť aspoň jeden deň. 
   *Snažíme sa vydržať aspoň do druhého dňa.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára