pondelok, 22. septembra 2014

Pomazánka

škvarková, poriadne nezdravá, ale raz za čas prečo nie?
                                   
                                                            ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA
                                                                    APETIT 4/2014 pre 4  osoby 

200 g škvariek
2 vajcia, uvarených a nastrúhaných nahrubo
3 sterilizované uhorky
4 jarné cibuľky, biela časť nakrájaná nadrobno, zelená na kolečká+na ozdobenie
2 PL plnotučnej horčice
3 PL majonézy
soľ, čerstvo namleté čierne korenie
chlieb na podávanie

Škvarky pomelieme na jemno najlepšie na mlynčeku na mäso. Primiešame vajíčka, uhorky, nakrájanú jarnú cibuľku, horčicu a majonézu. Osolíme a opepríme podľa chuti. Ozdobíme cibuľkou, alebo čo máme. Podávame s chlebom.


2 komentáre:

  1. Ja som ju robila po prvý krát, ale môj otec bol v jej príprave preborníkom.

    OdpovedaťOdstrániť