Tento jablkový koláč som robila pred dvoma týždňami, keď na nás útočili jablká z každej strany. Keďže jabĺk bude asi na celú zimu dostatok, tento jednoduchý recept plný jabĺk a z mála múky, myslím poteší.
Originál recept nájdete TU! Ja som si ho trošku upravila, hlavne množstvo cukru, z 200 g na 120 g, čo úplne stačilo a obyčajnú múku som vymenila za špaldovú.
Jablková Šarlotka
6 veľkých jabĺk
3 veľké vajcia
125 g hnedého cukru
125 g špaldovej hladkej múky /alebo obyčajnej hladkej/
1 ČL vanilkového extraktu
1 ČL mletej škorice
1. Zapneme si rúru na 180 °C. Umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kocky jablká. Podľa chuti pridáme škoricu a dobre premiešame. Ja som pridala aj zopár kvapiek citrónovej šťavy.
2. Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista. Pridáme múku a vanilku. Premiešame, aby sa nám všetky suroviny prepojili.
3. Na dno formy dáme papier na pečenie, boky vymažeme tukom a posypeme múkou. Do pripravenej formy dáme jablká.
4. Na jablká vylejeme pripravené cesto. Pečieme cca 55-60 minút do zlatista. Pomôžeme si špáradlom.
Perfektné, zase sme boli na jablká, takže perfektne mi padol tento recept :) ďakujem!
OdpovedaťOdstrániťŇaňuška, na teba som myslela, môžeš jablká očistiť od šupky, to som zabudla uviesť a ide tam dosť málo múky. Pá.
OdpovedaťOdstrániť