Preskočiť na hlavný obsah

John Mayer - Daughters (Acoustic)



Tak a je to tu! Už sme si to raz vyskúšali pre dvoma rokmi. Tajne som dúfala, že sa z toho "vylieči". Ale to by už nebola ona. Mala som to tušiť, keď sa na mňa pozrela po 1x tými svojimi očiskami, že to spolu nebudeme mať ľahké :).

Keby bola po mne, tak by určite zostala pri peci, keby po tatkovi tak najviac 50 km od domova, ale tak nejak sa nám pomixovala, že odchádza študovať až do Londýna। Aj keď padlo aj Japonsko. Evidentne čo najďalej od rodičov. Takže vlastne sa môžme tešiť, je to len 2,5 hodiny letu, 30 hodín cestovania autobusom, 2,5 dňa jazdy autom ...

Nechcem byť patetická a staromódna, mala by som sa tešiť, že mám dcéru, ktorá si ide splniť svoj sen, že sa nebojí riskovať, žiť bez svojich blízkych a priateľov...... takže Ňaňa GOOD LUCK.

PS: O.K. ale Špínu Londýna - film, ktorý je vraj podľa kritikov very fajn, ale ako už názov popisne ukazuje, hovorí o odvrátenej stránke tohto veľkomesta - ani len nesiahnem.Určite.

PS1: Muffiny na cestu napečené, kufre pobalené, Ty už po 150x informovaná o nebezpečiach veľkomesta...oči máš pretočené, srdce v Bratislave :) a myšlienky kdesi nad Temžou...





Komentáre

  1. Nasťa, nech sa Ti tam v tom šírom svete darí, držíme palce! Čepkáči

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Iva, vedela som, že si citlivá duša, ale že vieš tak krásne a pútavo písať to som ani netušila. Hotová Táňa Kelleová. Normálne ma to dostalo. Tie fotky sú veľmi pekné. Teším sa, že opäť niečo zaujímave napíšeš a budem si to môcť prečítať. Natálke prajem veľa úspechov. Neboj sa o ňu, je to múdre a šikovné dievča.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ľudka, díky za Ňaňu, viem,že to dôverne poznáte.Pri hľadaní pozitív mi napadlo, že sa nám uvoľnila izbička :), žeby som konečne začala šiť?

    Oľga, díky si zlatá, ako sama vieš a poznáš ma, patrím k tým mamám, čo všetko prežíva a prežíva ...,ale učím sa :), moja dcéra ma vytrvalo učí byť viac nad vecou.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



Francúzska cibuľová polievka podľa Julie Child

Polievky v zime ma bavia, u nás často nahradia aj druhé jedlo a ešte fajn zahrejú.
   Táto polievka sa zdá expresná na prípravu, ale nie je tomu tak. Cibuľku treba pomaličky a ešte raz pomaličky pražiť na masle a oleji. A po zaliatí vývarom ešte raz pomaličky a pomaličky previerať a to z jediného dôvodu, aby sme docielili silnej cibuľovej arómy hodnej pokojného zimného večera.


FRENCH ONION SOUP
            pre 6-8 osôb

5 cibulí
3 PL masla
1 PL oliv.oleja
1 ČL soli
1/4 ČL cukru - ja som dala 1 PL
3 PL hladkej múky
500 ml hovädzieho  vývaru  /ak máte zmrazený použite ho/
125 ml suchého bieleho vína - ja som dala 1 pohár
bagetky
syr, tymián, čierne korenie
3 PL koňaku - ja som nedala
tvrdý syr- 1  1/2 pohára-nastrúhaný

1. Cibuľu nakrájame na plátky.
2. V hrnci roztopíme maslo + olej. Dáme doň nakrájanú cibuľu a dusíme cca 15 minút pod pokrievkou.
    Ak je jemne zlato hnedá pridáme soľ a cukor až do úplného skaramelizovania cca 30 - 40 minút.
3.  Ak je cibuľa krásne karamelová pridáme k n…