Hm, ako som už písala, jeseň môžem, dokonca september aj s dažďom. Len si to predstavte, sedíte niekde v New Yorku /vraj je cez jeseň najkrajší/, v milej kaviarničke, pri šálke cappucina, pozeráte sa cez véééľke okno na cvrkot veľkomesta /to mám z tých filmov od Woody Allena/, vonku jemne prší a vy sa nikam neponáhľate ....., alebo sedíte za stolom, kdesi na chalupe, pri šálke cappucina, obkolesený stromami slovenských hôr, mrkáte cez okno na krááásnu zeleň /to mám z nočnej mory ešte stále prebiehajúcej opravy chalupy/, vonku jemne prší a vy sa nikam neponáhľate .... a do toho vám znie táto muzika... idem mrknúť do angliny, aby som si to cappucino vedela kúpiť :).
Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...
...alebo sedíte za šijacím strojom, vonku zapadá slnko, mali by ste ísť na angličtinu, ale nestíhate - prepáč, spolužiačka moja ***
OdpovedaťOdstrániťNo, Ľudka ani netušíš ako som sa zapotila. Tá naša mladá p.učiteľka ide ako motorová píla :), ale tak nám treba, však?
OdpovedaťOdstrániť