Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...
My uz take koprivu konzumujeme par tydnu a nasusene ji mam uz poradny pytel. Delam si z ni caj ktery me pomaha proti jarnim alergiim. Dobrou chut.....
OdpovedaťOdstrániťMonika, ja som si nazbierala tak na tri dávky, na chalupe sme menili strechu, takže viac času som nenašla. Ale chystám sa aj na sušenie.Pekný týždeň!
OdpovedaťOdstrániťIvka, na čaj zo žihľavy som skoro zabudla. No mám kolegu, ktorý je expert čo sa čajov týka. Vďaka nemu som ochutnala niekoľko čajov a zároveň sa čo to o nich dozvedela. Jeho manželka vlastní čajovňu, takže o prísun čajov nemáme núdzu. V tomto období cestou do práce nazbiera čerstvú žihľavu a s citrónom je čaj vynikajúci. Tak na zdravie.
OdpovedaťOdstrániťOlinka, tak na zdravie!
OdpovedaťOdstrániť