Preskočiť na hlavný obsah

Bonjour alebo zlé správy

Ak vám zvoní telefón hneď zrána, neveští to nič dobré. Tak aj bolo. Dcéra je síce chudobnejšia o nový mobilný telefón (faktúre zaň ešte ani neprešla doba splatnosti), ale živá a zdravá a na duši nové poznanie, že život vie byť poriadne tvrdý a nebezpečný.
  Ňaňa, tak aspoň na diaľku ti posielam veľké mamičkovské objatie, vôňu raňajšieho koláča a prosím dávaj si pozor.

Tvarohový koláč s černicami *recept dodám večer

Tvarohový koláč s ovocím

200 g mäkkého tvarohu- ja som dala cca 300 g
2 vajcia
1-2 dl smotany- použila som kyslú,zriedenú s mliekom
1 vanilkový puding na varenie
1-2 lyžice práškového cukru
vanilkový cukor

Postup:  Vajcia rozšľaháme spoločne so smotanou, pridáme tvaroh, práškový a vanilkový cukor, puding v prášku, všetko zamiešame. Tortovú formu vytrieme tukom, vysypeme múkou a nalejeme do nej tvarohovú zmes. Navrch poukladáme ovocie podľa sezóny, ak nemáme môžeme dať 2 lyžice hrozienok. Pečieme na 200 °C cca 45-50 minút.
 
PS: Raz mi moja svokra povedala, že niekedy si myslela, že keď bude mať už veľké deti, že strach o ne bude menší, ale to ešte netušila, že pri každom narodení vnúčatka, strach sa bude znásobovať a tak na to radšej nemyslí! Čo iné nám ostáva.
Pekné bezpečné dni!


Komentáre

  1. Ivanka už teraz mám strach keď moje dievčatá vyletia do sveta a ja nebudem s nimi a nebudem im môcť pomôcť, presne viem ako sa cítiš a dúfam že všetko dobre dopadne a vám sa šťastím uľaví.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ajka, už sa uľavilo. Je živá a zdravá, olúpená o mobil. Dúfam, že už nič horšie nebude a že Toulouse k ním bude priateľskejší (priateľovi už stihli ukradnúť bicykel).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ivka, nech sa Tvojej dcére v diaľke darí, bude sa mať iste už len lepšie :))) tož dnešný svet je taký a strach o naše deti priamoúmerne rastie s pohľadom na každodennú realitu okolo... Ale zvládneme to :)

    PS: Koláč vyzerá úchvatne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Adnrejka,díky pekne, jasne,že to zvládneme :))).

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ach, ďakujem mami :) Ešte, že toto mesto je také krásne. Hneď sa na to zabúda jednoduchšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ešteže sa jej nič horšie nestalo..moja sestra raz dopadla omnoho horšie keď ju okradli...smutné že žijeme v takomto čudnom svete kde sa deje okolo nás len samé nešťastie... a koláčik vyzerá úúžasne..chutne..mňamky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Natali, tak,tak, aby sme to všetko nejak prežili, nič iné nám neostáva, ako si ho vylepšovať samé,však.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Nestihnem

Prag from Konstantin Escher on Vimeo .     toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) : -    vidieť a inšpirovať sa  novými výstavnými  kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/  a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))),  -   dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá  Cafe Ebel,myslím aspoň, http://ebelcoffee.cz/cz  -   uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/ , v nedeľu otvorené do 19,00,        alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu,        tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou! PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť začnem fungovať, ako sa patrí,už sa na to teším :)))!