Absencia trhu s kvetmi mi nahrádza jesenná príroda |
Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1
Ivanka nadhera! Aj dekoracia aj papanicko. Navodila si svojim prispevkom naozaj krasnu jesennu atmosferu Aj tebe krasny start do noveho tyzdna.
OdpovedaťOdstrániťmnam!tak to su dobroty! :)))
OdpovedaťOdstrániťjeseň je jednoducho úžasne fotogenická:) Ivka, krásne fotky a ten jablkový koláč..ach..:)) a aj Tebe pekný začiatok týždňa:)
OdpovedaťOdstrániťDievčatá,tak ako píše Andrejka, jeseň je úžasne fotogenická :), pekné dni!
OdpovedaťOdstrániť