štvrtok, 8. septembra 2011

Voňavý slivkový lekvár

Tak takto sa niekedy varil slivkový lekvár, pekne pomaličky a  na čerstvom vzduchu.
   Ja som to zobrala trochu zhurta :) a trochu exoticky. Miesto klasiky som pridala trochu rumu, hnedého cukru, škorice a klinčekov, syn skonštatoval, že to vonia vianočne. Takže jedno sklíčko, bude sviatočné, voňavé a vianočné.


foto z http://www.praveorechove.com/newsread.php?newsid=667



7 komentárov:

  1. Ivanka, az sem citim tu vonu skocie a klincekov...:) super napad, a na vianoce ako by si nasla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jupííí, aj keď Vianoce ešte nieee :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak,tak dievčatá ako by som na Vianoce našla. Ale naskôr o 3 mesiace. Vidí sa mi,že Vianoce prichádzajú každoročne o čosi skôr ako tie predchádzajúce a to nie ono.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vies po com tuzim ja? Navarit slivkovy lekvar vo velkom kotli na dvore, tak ako kedysi ho varila moja babicka. Presne ako na obrazku. Pamatam , ze varenie lekvaru v kotli bola vzdy velka udalost a patricne sa na to pripravovalo.Niekedy mi je luto mojich deti o kolko takychto uzasnych roznych zazitkov prisli v ramci modernizacie nasho zivota kazdodenneho:(. Na tvojom lekvariku"exoticnom" by som si urcite tiez pochutila.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Aďka,tak to by sa mi tiež veľmi páčilo, snáď nám to niekedy v tomto uponáhľanom svete vyjde.Pekný týždeň!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tento víkend som tiež spáchala slivkový džem a to v dvoch obmenách - raz ako slivkovú nutelu a druhý raz spolu s bazou a orechami. Čo sa mi však osvedčilo, je nechať slivky v liatinovom hrnci ši pekáči bez cukru ale zato mierne zaliate ovocným octom piecť cez noc na 150°C a odpariť tak vodu z nich.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Shira, prvý komentár mi niekde zmizol :), tak ešte raz. Slivkovú nutelu som už robila, ale ten s bazou a orechami môže byť veľmi zaujimavý. To pomalé pečenie viem, že si viacerí pochvaľujú, len ja neviem, či by som vedela pokojne zaspať s myšlienkou, že mám niečo v rúre :))). Ale snáď niekedy vyskúšam.

    OdpovedaťOdstrániť