"Tak, toto by som mohol jesť celé leto" povedal môj manžel, keď večeral túto polievku. Ja viem, je to trochu atypický :) muž, teda len v tom, že preferuje zeleninu pred mäsom :). Na horúce letné podvečery je táto polievka ako stvorená. Je rýchla, ľahká a studená.
Gazpacho
pre 1 osobu
1 paradajka
1/2 uhorky- dužinu vydlabeme
1/2 papriky - najlepšie červenej, ja som použila žltú, preto polievka nemala až takú výraznú červnenú farbu,
1 strúčik cesnaku
1/4 ČL balzamikového octu
1 PL olivového oleja
soľ, čierne korenie, toastový chlieb, syr
Do mixéra dáme nakrájanú paradajku, uhorku --- pozor - vydlabeme dužinu (tú nedávame do polievky), papriku, cesnak - dochutíme soľou, čiernym korením, pridáme olej a balzamikový ocot.
Všetko vymixujeme a môžeme dať schladiť do chladničky. Ale keď máte zeleninu z chladničky nie je to potrebné. Podávame s hriankou a nastrúhaným syrom.
Inšpirácia z :
to musí byť výborná polievka, recept sa mi páči :-)
OdpovedaťOdstrániťPěkný recept, tuhle polévku mám ráda hlavně když je venku vedro:)
OdpovedaťOdstrániťYvett, výborná rýchlovka.
OdpovedaťOdstrániťJani, tak ako píšeš, na horúce dni stvorená.
Pekný týždeň dievčatá!