Preskočiť na hlavný obsah

Brownies so zlatým sirupom


Keď som dostala hore zobrazené ingrediencie (teda čokoládu a zlatý sirup) od môjho bio švagra, nenapadlo ma nič originálnejšie ako upiecť ďalšiu variantu klasiky brownies. Tie varianty ma bavia stále, napriek môjmu vrodenému konzervativizmu :).

BROWNIES so zlatým sirupom

1 pohár - teda 128 g hladkej múky
2 ČL kvalitného kakaa
štipka soli
114 g čokolády aspoň 60%
114 g masla izbovej teploty
1 pohár hnedého cukru
1/3 pohára zlatého sirupu - teda 80 ml
3 veľké vajcia
1/2 pohára nasekanej čokolády
1 ČL vanilkového extraktu, alebo štipku z pravej vanilky
orechy - nemusia byť

1. Zapneme si rúru na 200°C.
2. Čokoládu - 114 g si roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
3. Múku, kakao a štipku soli spolu zmiešame.
4. Maslo s cukrom vymiešame, pridáme vanilku a zlatý sirup
Postupne pridávame vajíčka.
5. Potom pridáme vychladnutú čokoládu a zmiešanú sypkú zmes. Nakoniec pridáme nahrubo nasekanú čokoládu. Môžeme pridať aj nahrubo nasekané orechy.
6. Čokoládovú zmes vylejeme do menšej formy približne 20x16 cm, ktorú si vymastíme a omúčime, alebo pečieme pomocou papiera na pečenie.



Komentáre

  1. Brownies sa mi tiež nikdy nezunuje ;o)
    Moje odskúšané kombinácie: s kúskami bielej čokolády, s makadamovými orechmi, s kandizovanými čerešňami, prípadne vianočná verzia s kandizovanými gaštanmi a trochou gaštanovej múky.

    Základom je však tak ako píšeš kvalitné kakao (nedám dopustiť na Valrhonu), kvalitná tmavá čokoláda a poctivé maslo.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Shira, hmmm mňam, všetko delikátesne suroviny, díky za tip. Krásne to vonia vianocami. V KE ani neviem, či dostať kakao Valrhona, čokoládu áno, na kakao chodievam do čokoládovne.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Nestihnem

Prag from Konstantin Escher on Vimeo .     toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) : -    vidieť a inšpirovať sa  novými výstavnými  kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/  a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))),  -   dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá  Cafe Ebel,myslím aspoň, http://ebelcoffee.cz/cz  -   uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/ , v nedeľu otvorené do 19,00,        alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu,        tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou! PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť začnem fungovať, ako sa patrí,už sa na to teším :)))!