nedeľa, 1. mája 2011

1. MÁJ a Jahodovo-zázvorová CAIPIROSCA


   čo tieto dve veci majú spoločné - OBE SÚ ČERVENÉ! A po obhliadke prvomájového sprievodu si ťažko predstaviť lepšie občerstvenie :).
STRAWBERRY GINGER CAIPIROSCA
alebo len Kaipiroška
od Martha Stewart living 7/2003
pre 2 osoby potrebujeme:

10 čerstvých jahôd
zopár lístkov mäty
šťavu z 1 limetky +  1 celú limetku poriadne vydrhnúť, alebo použiť bio - nakrájať na malé kocky
1 čajová lyžička najemno nastrúhaného zázvoru
2 polievkové lyžice hnedého cukru
2 poháre nasekaného ľadu
1/2 pohára vodky- ja som použila štamperlík BIELEHO RUMU

Postup: Do hrnčeka dáme nadrobno nakrájané jahody, pridáme cukor, limetky, mätu, zázvor - všetko poriadne popučíme rúčkou z mažiara a nakoniec pridáme nasekaný ľad a alkohol. Ten nemusí byť, chutí aj deťom. 










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára