Akoby v redakcii Apetitu vedeli, že mám v chladničke zvyšné créme fraiche, ktoré je v dobe použiteľnosti za 5 minút 12. A tak z dnes zakúpeného čísla 6/2011 som pripravila túto Jahodovú zmrzlinu.Po 4 hodinách mrazenia v mrazničke, bola krásne stuhnutá, ale na obrázku je ešte zaznamenaná v polovičke mraziaceho "procesu", aby som to stihla všetko ešte zdokumentovať za denného svetla. Zmrzlina je fakticky výborná.
Jahodová zmzlina
500 g jahôd odstopkovaných - ja som mala cca 200 g
200 g kryštálového cukru - ja som použila hnedý a to len 2 PL lyžice -závisí od
cukornatosti jahôd
500 g créme fraiche - ja som použila 300 g
1. Jahody s cukrom rozmixujte nahrubo.
2. Pridajte créme fraiche a vymiešajte aby sa to pekne spojilo.
3. Zmes môžte dať do zmrzlinovača, ale keďže ho "našťastie" nevlastním /malá kuchyňa a moje nervy by to už nevydržali :)/ vyliala som masu, tak ako aj recept uvádza, do plastovej nádobky. Vložila do mrazáku. Po 1-2 hodinách ju prešľahajte - ja s vidličkou a dala som ju opäť mraziť na ďalšiu hodinu. Potom ju opäť prešľahajte, zatvorte vekom a dajte zamraziť do tuha.
Ešte minuloročné jahody mi strašia v mrazáku, takže dnes podvečer mlsáme - dík za inšpiráciu.
OdpovedaťOdstrániťRado sa stalo, mne sa v mrazničke "sušia" posledné čučoriedky, myslím, že aj s nimi by to bolo fajn.Pekný týždeň, Janka!
OdpovedaťOdstrániť