sobota, 21. mája 2011

Jahodový čas 2


              Akoby v redakcii Apetitu vedeli, že mám v chladničke zvyšné créme fraiche, ktoré je v dobe použiteľnosti za 5 minút 12.  A tak z dnes zakúpeného čísla  6/2011 som pripravila túto  Jahodovú zmrzlinu.Po 4 hodinách mrazenia v mrazničke, bola krásne stuhnutá, ale na obrázku  je  ešte zaznamenaná v polovičke mraziaceho "procesu", aby som to stihla všetko ešte zdokumentovať za denného svetla. Zmrzlina je fakticky výborná. 

                                                                  Jahodová zmzlina 

                  500 g jahôd odstopkovaných - ja som mala cca 200 g
                          200 g kryštálového cukru - ja som použila hnedý a to len 2 PL lyžice -závisí od 
cukornatosti  jahôd  
                 500 g créme fraiche - ja som použila 300 g 

1. Jahody s cukrom rozmixujte nahrubo.
2. Pridajte créme fraiche a vymiešajte aby sa to pekne spojilo.
3. Zmes môžte dať do zmrzlinovača, ale keďže ho "našťastie" nevlastním /malá kuchyňa a moje nervy by to už nevydržali :)/ vyliala som masu, tak ako aj recept uvádza, do plastovej nádobky. Vložila do mrazáku.  Po 1-2 hodinách ju prešľahajte - ja s vidličkou a dala som ju opäť mraziť na ďalšiu hodinu. Potom ju opäť prešľahajte, zatvorte vekom a dajte zamraziť do tuha.  






Pekný nielen jahodový víkend!!! 










2 komentáre:

  1. Ešte minuloročné jahody mi strašia v mrazáku, takže dnes podvečer mlsáme - dík za inšpiráciu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Rado sa stalo, mne sa v mrazničke "sušia" posledné čučoriedky, myslím, že aj s nimi by to bolo fajn.Pekný týždeň, Janka!

    OdpovedaťOdstrániť