Preskočiť na hlavný obsah

Švédsky stôl u nás doma


Ráno 7,15 u nás v kuchyni. Dcéra si privstala a predpripravila nám raňajky, aby sme nenakukovali do každého sendviča -aj s popisom ingrediencií :). Pobavil ma aj ten s informáciou pre Kuba-brata - neobľubujúceho cícerovú pomazánkou a chili fazuľky.

PS: Prosím, prosím, moje milované dieťa, každý deň takéto raňajky :)!!!

Komentáre

  1. Tak to je trošku aj nebezpečné, také raňajky. To už bude asi trošku ďalej ako do Francúzska.

    Peťo + jablko = výchova na 1

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vieme svoje, Daduško :).Snáď to nebude pôrodnica...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. pozdravujem dcerku...moja adresa je: ... :)))) taketo ranajky by potesili kazdeho, neh jej tieto dorbe zvyky neopustaju :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ivka, teraz viem čo znamená, že jablko nepadne ďaleko od stromu. Tie sendviče vyzerajú úžasne, len sa do nich zahryznúť. Také raňajky by som prijala aj ja. Nikdy som však nejedla cícer. Mohla by si poskytnúť recept na cícerovú pomazánku. Apropo, a čo tie chili fazuľky?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dievčatá, všetky vás pozdravujem. No, iste tušíte, že nie je to stav trvalý a nie každý deň sú Vianoce :))). ALE snaha sa cení.
    Olinka, cícer určite vyskúšaj. Ja ho kupujem v konzerve- na expresnú prípravu pre vegetariánov v rodine,mne trochu pripomína oriešky, ale dlhšie ho v Tescu nemajú.Tak ho kupujem, v suchom stave a varím v kuchte ako fazuľu (najprv dám na pár hodín odmočiť).Pomazánku som robila len raz - hummus, ktorý milujem -robí sa s tahini a cesnakom,ale nepodaril sa mi taký, aký dostať v bio obchode. Ňaňa, myslím, že cícer popučila s maslom, cesnakom,horčicou...Pekný víkend!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jeeej! Konečne sa mi podarilo dostať sa na tvoj blog :) Ďakujem a budem sa snažiť pokračovať.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj Ivanka, len dnes som ta tu objavila. Taketo ranajocky nemaju chybu:)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

BRIOCHE-CHINOIS alebo raňajky po francúzky

Brioškové pečivo patrí medzi moje naj. Ku káve alebo čaju mňam, mňam. Objavila som výborný recept s podrobným postupom na http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html .  Vyskúšala a je to výborné, len môj sporák začína trochu haprovať, na zdesenie môjho manžela /vraj sa na to pozrie :)/ takže nebol prepečený akoby mal.

Brioche Chinois
alebo Francúzka Čína
                                                      alebo Brioška od Číňana

Cesto:  100 ml mlieka, 15 g droždia, 2 vajcia, 50 g cukru, 90 g masla, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Krém- Creme patissiére - 3 žĺtky, 100 g cukru, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 1 vanilk.cukor

Postup:  Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie. Poprášime trochou múky, zakryjeme utierkou a dáme do tepla. Za 10-15 minút by mal byť kvások hotový.
             Do misy dáme preosiatu múku + cukor + soľ + kvások + rozšľahané vajcia + rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme cesto. Po vypracovaní h…