Preskočiť na hlavný obsah

Víkendový time

Čo ma poteší?

1. KVIETKY Z TRHU

2. MALÉ TALIANSKO v KOŠICIACH, v piatok slniečko hrialo ako v uliciach Ríma, už len chýbalo vyvesené prádlo...



3. V piatok vo Veľkej Británii mali kráľovskú svadbu a my v Košiciach otvorenie MS v ľadovom hokeji a Košice sú náležite vyfintené.
4. TAK NA TOTO SOM SA TEŠILA CELÚ ZIMU, jarná cibuľka a bageta s maslom
5. POVOLENÝ DOPING PRED VEČERNÝM POVZBUDZOVANÍM NAŠICH HOKEJISTOV - na bicykloch do centra :)


6. ALE  EŠTE PREDTÝM BLESKOVÁ POLIEVKA - HRÁŠKOVÁ s HLÁVKOVÝM ŠALÁTOM:
1 hlávka šalátu
1 sáčok mrazeného hrášku
jarnú cibuľku, solˇ,čierne korenie, cesnak-všetko podľa chuti
Hrášok popražíme na troche oleja, alebo masla, pridáme umytý a rukou natrhaný šalát- ten nemusíme pražiť sám zmäkne - pridávame prevarenú vodu, do takej hustoty akej máme polievku radi. Dochutíme koreninami. Podávame s creme fraise, alebo kyslou smotanou. Prípadne hriankou.


7. VÝLET S MILÝMI ĽUĎMI a PSÍKOM LENNYM (meno má po spevákovi Lennym Kravitzovi)

EŠTE KRÁSNY VÍKEND!

Komentáre

  1. Ivka, ako vždy krásne fotky, úžasne vyzerajúce jedlo a tie nádherné fialové kvety. To si celá ty. Žena do koča aj do voza. Vidím, že bicykel funguje. Tak si to užite. Prajem peknú nedeľu a celý budúci týždeň.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Všetky fotky úžasné a aj tá atmosféra, ktorá z nich vyžaruje je veľmi pozitívna a taká zelená (ja mám zelenú rada).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kráááásne fotečky , priam ide z nich rodinná pohodička:)Prajem krásny zvyšok nedele:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dievčatá, ďakujem aj vám krásne, pohodové dni. Moje kamarátky vedia,že ja som skôr taký pesimista,ale život ma naučil,že sa mám tešiť z maličkostí - lebo tie maličkosti sú častokrát tie veci o ktorých v živote ide, však?

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



Francúzska cibuľová polievka podľa Julie Child

Polievky v zime ma bavia, u nás často nahradia aj druhé jedlo a ešte fajn zahrejú.
   Táto polievka sa zdá expresná na prípravu, ale nie je tomu tak. Cibuľku treba pomaličky a ešte raz pomaličky pražiť na masle a oleji. A po zaliatí vývarom ešte raz pomaličky a pomaličky previerať a to z jediného dôvodu, aby sme docielili silnej cibuľovej arómy hodnej pokojného zimného večera.


FRENCH ONION SOUP
            pre 6-8 osôb

5 cibulí
3 PL masla
1 PL oliv.oleja
1 ČL soli
1/4 ČL cukru - ja som dala 1 PL
3 PL hladkej múky
500 ml hovädzieho  vývaru  /ak máte zmrazený použite ho/
125 ml suchého bieleho vína - ja som dala 1 pohár
bagetky
syr, tymián, čierne korenie
3 PL koňaku - ja som nedala
tvrdý syr- 1  1/2 pohára-nastrúhaný

1. Cibuľu nakrájame na plátky.
2. V hrnci roztopíme maslo + olej. Dáme doň nakrájanú cibuľu a dusíme cca 15 minút pod pokrievkou.
    Ak je jemne zlato hnedá pridáme soľ a cukor až do úplného skaramelizovania cca 30 - 40 minút.
3.  Ak je cibuľa krásne karamelová pridáme k n…