Preskočiť na hlavný obsah

IMT SMILE -Veľa lásky



        Oooch, tak z tejto piesne cítim dovolenku,  diaľky, pohodu, vodu ......   ja viem, že už niektoré z vás nielen že viete, kde povedú vaše dovolenkové kroky, dokonca ste také vynímočné :), že ich máte aj vyplatené ... moja rodina je v tomto ukážkovo bohémska - t.j. improvizačná, rozhodujeme sa aj týždeň pred vycestovaním, ale tá radosť a veľké začudovanie, kde nás to   "okolnosti, financie, vozový park, časové možnosti..."  nakoniec zavejú.

Komentáre

  1. Ivka, podľa mňa nie je dôležité, aby bola dovolenku vybratá a zaplatená už v januári, ale aby si ju strávila s ľuďmi s ktorými ti je fajn. Ja si pamätám na dovolenku na Šírave v plechovej unimobunke a cítila som sa ako na Malorke. Rada spomínam aj na leto strávene už aj s Natálkou na našej chate, kde sme ešte nemali ani vodu a aj napriek tomu to bola nezabudnuteľná dovolenka. Asi som už stará, keď takto bilancujem. Ivka prajem tebe a všetkým, ktorí tak ako ja radi navštevujú tvoj blog peknú dovolenku.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak Ty už snívaš o dovolenke.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Olinka, aj ja som sa pristihla, že akosi častejšie bilancujem. Asi to patrí k nášmu veku a okolnostiam, ktoré nás nútia bilancovať.Smrť mamy ťažko prejsť len tak. Mne to vychádza tak sladko-bolestivo, taký mix pekného aj menej vydareného, asi to tak má byť, aby sme ustáli, čo nás ešte čaká a aby sme sa mali na čo tešiť. Pre dvoma hodinami som sa vrátila z patchw.klubu a tam bolo zopár vyše 70.ročných dám, tak to ti poviem, krásne ženy, plné plánov, energie ... takže dúfam, že všetko bude časom dobré.
    Daduško, v práci popri nahadzovaní banky do PC hrali v rádiu túto pieseň. Ty by si sa nezasnívala?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jeeej Ivanka a preco som ta az teraz objavila? Prechadzam si tvoj blog a usmievam sa. Je krasny, vesely, optimisticky a touto pesnickou si ma uplne dostala, IMT je moja oblubena kapela a tato pesnicka je hmmmm!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Luci, díky naozaj pekne.O to väčšiu radosť mám, že som od narodenia skôr negativista :))), ale liečim sa!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



BRIOCHE-CHINOIS alebo raňajky po francúzky

Brioškové pečivo patrí medzi moje naj. Ku káve alebo čaju mňam, mňam. Objavila som výborný recept s podrobným postupom na http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html .  Vyskúšala a je to výborné, len môj sporák začína trochu haprovať, na zdesenie môjho manžela /vraj sa na to pozrie :)/ takže nebol prepečený akoby mal.

Brioche Chinois
alebo Francúzka Čína
                                                      alebo Brioška od Číňana

Cesto:  100 ml mlieka, 15 g droždia, 2 vajcia, 50 g cukru, 90 g masla, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Krém- Creme patissiére - 3 žĺtky, 100 g cukru, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 1 vanilk.cukor

Postup:  Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie. Poprášime trochou múky, zakryjeme utierkou a dáme do tepla. Za 10-15 minút by mal byť kvások hotový.
             Do misy dáme preosiatu múku + cukor + soľ + kvások + rozšľahané vajcia + rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme cesto. Po vypracovaní h…

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…