Preskočiť na hlavný obsah

IMT SMILE -Veľa lásky



        Oooch, tak z tejto piesne cítim dovolenku,  diaľky, pohodu, vodu ......   ja viem, že už niektoré z vás nielen že viete, kde povedú vaše dovolenkové kroky, dokonca ste také vynímočné :), že ich máte aj vyplatené ... moja rodina je v tomto ukážkovo bohémska - t.j. improvizačná, rozhodujeme sa aj týždeň pred vycestovaním, ale tá radosť a veľké začudovanie, kde nás to   "okolnosti, financie, vozový park, časové možnosti..."  nakoniec zavejú.

Komentáre

  1. Ivka, podľa mňa nie je dôležité, aby bola dovolenku vybratá a zaplatená už v januári, ale aby si ju strávila s ľuďmi s ktorými ti je fajn. Ja si pamätám na dovolenku na Šírave v plechovej unimobunke a cítila som sa ako na Malorke. Rada spomínam aj na leto strávene už aj s Natálkou na našej chate, kde sme ešte nemali ani vodu a aj napriek tomu to bola nezabudnuteľná dovolenka. Asi som už stará, keď takto bilancujem. Ivka prajem tebe a všetkým, ktorí tak ako ja radi navštevujú tvoj blog peknú dovolenku.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak Ty už snívaš o dovolenke.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Olinka, aj ja som sa pristihla, že akosi častejšie bilancujem. Asi to patrí k nášmu veku a okolnostiam, ktoré nás nútia bilancovať.Smrť mamy ťažko prejsť len tak. Mne to vychádza tak sladko-bolestivo, taký mix pekného aj menej vydareného, asi to tak má byť, aby sme ustáli, čo nás ešte čaká a aby sme sa mali na čo tešiť. Pre dvoma hodinami som sa vrátila z patchw.klubu a tam bolo zopár vyše 70.ročných dám, tak to ti poviem, krásne ženy, plné plánov, energie ... takže dúfam, že všetko bude časom dobré.
    Daduško, v práci popri nahadzovaní banky do PC hrali v rádiu túto pieseň. Ty by si sa nezasnívala?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jeeej Ivanka a preco som ta az teraz objavila? Prechadzam si tvoj blog a usmievam sa. Je krasny, vesely, optimisticky a touto pesnickou si ma uplne dostala, IMT je moja oblubena kapela a tato pesnicka je hmmmm!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Luci, díky naozaj pekne.O to väčšiu radosť mám, že som od narodenia skôr negativista :))), ale liečim sa!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



Francúzska cibuľová polievka podľa Julie Child

Polievky v zime ma bavia, u nás často nahradia aj druhé jedlo a ešte fajn zahrejú.
   Táto polievka sa zdá expresná na prípravu, ale nie je tomu tak. Cibuľku treba pomaličky a ešte raz pomaličky pražiť na masle a oleji. A po zaliatí vývarom ešte raz pomaličky a pomaličky previerať a to z jediného dôvodu, aby sme docielili silnej cibuľovej arómy hodnej pokojného zimného večera.


FRENCH ONION SOUP
            pre 6-8 osôb

5 cibulí
3 PL masla
1 PL oliv.oleja
1 ČL soli
1/4 ČL cukru - ja som dala 1 PL
3 PL hladkej múky
500 ml hovädzieho  vývaru  /ak máte zmrazený použite ho/
125 ml suchého bieleho vína - ja som dala 1 pohár
bagetky
syr, tymián, čierne korenie
3 PL koňaku - ja som nedala
tvrdý syr- 1  1/2 pohára-nastrúhaný

1. Cibuľu nakrájame na plátky.
2. V hrnci roztopíme maslo + olej. Dáme doň nakrájanú cibuľu a dusíme cca 15 minút pod pokrievkou.
    Ak je jemne zlato hnedá pridáme soľ a cukor až do úplného skaramelizovania cca 30 - 40 minút.
3.  Ak je cibuľa krásne karamelová pridáme k n…