Preskočiť na hlavný obsah

Koniec leta


         tuším to inteligentne  nielen podľa kalendára :), ale aj podľa toho, že dostať kúpiť,na moju veľkú radosť, dyne Hokkaido.
        Takže po roku na nedeľňajšom stole bola táto polievka, trochu iná, ako ju zvyknem pripravovať:

                                        Tekvicovo - zemiaková polievka 
                recept upravený z FOOD 9/2011
                                    pre 4 osoby


   750 g zemiakov 
   200 g dužiny tekvice /ak budete variť dyňu Hokkaido aj so šupkou/
     1 PL oleja
   300 ml zeleninového vývaru 
    50 g kyslej smotany
     1 PL kurkumy /ja som použila kari - a asi len 1 čaj.lyžičku/
     4    byľky estragonu
     1    malý kúsok zázvoru - ja som použila malilinký kúsok
          soľ, čierne korenie na dochutenie
v recepte sú uvedené aj piníové oriešky a 2 plátky celozrnného chleba na konečné podávanie - ja som to nerobila

Očistené zemiaky + tekvicu nakrájajte na kocky. Zázvor nakrájajte na malé kúsočky. V hrnci rozohrejte olej, osmažte zemiaky, tekvicu a zázvor. Zalejte vývarom a varte 20 minút do mäkka. Polievku osoľte a okoreňte, vmiešajte smotanu.Nakoniec môžte chlieb nakrájaný na kocôčky opražiť spolu s piníovými orieškami na sucho na panvici a dať ich navrch polievky v tanieri.
 
Hokkaido, mňam

zemiaky + dyňu + zázvor popražiť na oleji
      
dôkladne popražené, ja som to aj okorenila

variť cca 20 minút, do mäkka

vymixovať,ja to mixujem mimo hrnca, prská mi to

  
                Dobrú chuť a pekný predĺžený víkend! 
 

Komentáre

  1. mňááám :-) dobre vyzerá a pekné fotky!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tekvickova je jedna z mala mojich oblubenych!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mam teraz take tekvickovo-polievkove obdobie, takuto pravidelne robim, je to krasna farba a velmi mi chuti. Super!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Amelie,je to bleskovka a väčšinou chutí aj deťom.Držím palce!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech       ...

Banánový chlebík

máme v našej rodine všetci radi, takže ho pečiem rada a často. Tento som piekla cez víkend.  Ja ho mám rada šťavnatejší, vlhkejší. A práve tento recept patrí medzi tie mne chuťovo vyhovujúce. Tak, keď sa Vám na kuchynskej linke "povaľujú" prezreté banány, smelo do toho!                                                                           Banánový chlieb                                                                      1 pohár  = 250 ml 1 a 3/4 pohára hladkej múky 3/4 pohára trstinového cukru 1 ČL sódy bikarbóny 1/2 ČL soli 1 ČL škorice 3 banány 2 vajcia 1/2 pohára oleja nahrubo nasekaná č...