nedeľa, 28. augusta 2011

Koniec leta


         tuším to inteligentne  nielen podľa kalendára :), ale aj podľa toho, že dostať kúpiť,na moju veľkú radosť, dyne Hokkaido.
        Takže po roku na nedeľňajšom stole bola táto polievka, trochu iná, ako ju zvyknem pripravovať:

                                        Tekvicovo - zemiaková polievka 
                recept upravený z FOOD 9/2011
                                    pre 4 osoby


   750 g zemiakov 
   200 g dužiny tekvice /ak budete variť dyňu Hokkaido aj so šupkou/
     1 PL oleja
   300 ml zeleninového vývaru 
    50 g kyslej smotany
     1 PL kurkumy /ja som použila kari - a asi len 1 čaj.lyžičku/
     4    byľky estragonu
     1    malý kúsok zázvoru - ja som použila malilinký kúsok
          soľ, čierne korenie na dochutenie
v recepte sú uvedené aj piníové oriešky a 2 plátky celozrnného chleba na konečné podávanie - ja som to nerobila

Očistené zemiaky + tekvicu nakrájajte na kocky. Zázvor nakrájajte na malé kúsočky. V hrnci rozohrejte olej, osmažte zemiaky, tekvicu a zázvor. Zalejte vývarom a varte 20 minút do mäkka. Polievku osoľte a okoreňte, vmiešajte smotanu.Nakoniec môžte chlieb nakrájaný na kocôčky opražiť spolu s piníovými orieškami na sucho na panvici a dať ich navrch polievky v tanieri.
 
Hokkaido, mňam

zemiaky + dyňu + zázvor popražiť na oleji
      
dôkladne popražené, ja som to aj okorenila

variť cca 20 minút, do mäkka

vymixovať,ja to mixujem mimo hrnca, prská mi to

  
                Dobrú chuť a pekný predĺžený víkend! 
 

6 komentárov:

  1. mňááám :-) dobre vyzerá a pekné fotky!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja mam teraz take tekvickovo-polievkove obdobie, takuto pravidelne robim, je to krasna farba a velmi mi chuti. Super!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Amelie,je to bleskovka a väčšinou chutí aj deťom.Držím palce!

    OdpovedaťOdstrániť