tuším to inteligentne nielen podľa kalendára :), ale aj podľa toho, že dostať kúpiť,na moju veľkú radosť, dyne Hokkaido.
Takže po roku na nedeľňajšom stole bola táto polievka, trochu iná, ako ju zvyknem pripravovať:
Tekvicovo - zemiaková polievka
recept upravený z FOOD 9/2011
pre 4 osoby
750 g zemiakov
200 g dužiny tekvice /ak budete variť dyňu Hokkaido aj so šupkou/
1 PL oleja
300 ml zeleninového vývaru
50 g kyslej smotany
1 PL kurkumy /ja som použila kari - a asi len 1 čaj.lyžičku/
4 byľky estragonu
1 malý kúsok zázvoru - ja som použila malilinký kúsok
soľ, čierne korenie na dochutenie
v recepte sú uvedené aj piníové oriešky a 2 plátky celozrnného chleba na konečné podávanie - ja som to nerobila
Očistené zemiaky + tekvicu nakrájajte na kocky. Zázvor nakrájajte na malé kúsočky. V hrnci rozohrejte olej, osmažte zemiaky, tekvicu a zázvor. Zalejte vývarom a varte 20 minút do mäkka. Polievku osoľte a okoreňte, vmiešajte smotanu.Nakoniec môžte chlieb nakrájaný na kocôčky opražiť spolu s piníovými orieškami na sucho na panvici a dať ich navrch polievky v tanieri.
![]() |
Hokkaido, mňam |
![]() |
zemiaky + dyňu + zázvor popražiť na oleji |
![]() |
dôkladne popražené, ja som to aj okorenila |
![]() |
variť cca 20 minút, do mäkka |
![]() |
vymixovať,ja to mixujem mimo hrnca, prská mi to |
Dobrú chuť a pekný predĺžený víkend!
mňááám :-) dobre vyzerá a pekné fotky!!!
OdpovedaťOdstrániťTekvickova je jedna z mala mojich oblubenych!!!!
OdpovedaťOdstrániťJa mam teraz take tekvickovo-polievkove obdobie, takuto pravidelne robim, je to krasna farba a velmi mi chuti. Super!
OdpovedaťOdstrániťDievčatá, :))).
OdpovedaťOdstrániťVypadá skvěle, dík za tip.
OdpovedaťOdstrániťAmelie,je to bleskovka a väčšinou chutí aj deťom.Držím palce!
OdpovedaťOdstrániť