a takto to dopadne :).
Z pohankovej hladkej múky som piekla po prvýkrát, išlo to bez problémov, akurát sa mi žiadalo v plnke trochu viac cukru, väčšinou z receptov cukor uberám, tu by som trochu pridala.
PPOHANKOVÁ TORTA
inšpirácia FOOD 7/2012
na cesto: 4 stredne veľké vajcia
80 g hnedého cukru
70 g hladkej pohankovej múky
70 g škrobovej múky (maizeny)
2 zarovnané ČL prášku do pečiva
tuka na vymazanie formy
na náplň: 250 g čučoriedok
250 g mascarpone
350 g plnotučného tvarohu
3 PL mlieka
2 PL likéru (amaretto)
3 PL nastrúhaných mandlí - nemala som, nedala
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Vajcia vyšľaháme do peny so 70 g cukru. 10 g si necháme do plnky.
Prisypeme múku, presiatu so škrobom a práškom do pečiva. Tukom vymažeme tortovú formu o priemere 24 cm. Naplníme cestom a pečieme cca 30 minút. Necháme vychladnúť.
Čučoriedky opláchneme. Zmiešame mascarpone s tvarohom, so zbytkom cukru, mliekom, likérom a 150 g čučoriedok. Korpus vyberieme z formy a rozrežeme raz alebo na dvakrát. Spájame s tvarohovým krémom, povrch natrieme taktiež, posypeme mletými mandľami a čučoriedkami.
PS: Odporúčam natrieť jednotlivé pláty upečeného cesta ešte obľúbeným džemom, najlepšie čučoriedkovým a potom natrieť tvarohovým krémom, torta bude šťavnatejšia.
PS2: Týmto pozdravujem moje deti, jedno do Bratislavy a druhé táborujúce v Kysaku!
Naprosto skvěle vypadá! Musel i úžasně chutnat:-))
OdpovedaťOdstrániťNejen, že na pohled vypadá pěkně,ale podle seznamu ingrediencí to bude mňamka, zkusím ho upéct příteli k narozeninám, jen musím sehnat ty borůvky:)
OdpovedaťOdstrániť...a mohlo to dopadnout snad ještě lépe??! Krása:o)
OdpovedaťOdstrániťJanina, torta bola fajn, ale ako som písala, bola trochu suchšia, takže určite tam treba dať ten džem.
OdpovedaťOdstrániťJana, tak nech sa ti vydarí, tie ingrediencie to istia, nie je čo pokaziť :).
Jana koh., :)))ojojoj asi áno :). Pekný deň, dievčatá!!!
úžasne vyzerá a určite aj výborne chutila :-) Pekný dník aj Tebe! :-)
OdpovedaťOdstrániť