Preskočiť na hlavný obsah

Sama doma

a takto to dopadne :).

Z pohankovej hladkej múky som piekla po prvýkrát, išlo to bez problémov, akurát sa mi žiadalo  v plnke trochu viac cukru, väčšinou z receptov cukor uberám, tu by som trochu pridala.


PPOHANKOVÁ TORTA
inšpirácia FOOD 7/2012

na cesto: 4 stredne veľké vajcia
80 g hnedého cukru
70 g hladkej pohankovej múky
70 g škrobovej múky (maizeny)
2 zarovnané ČL prášku do pečiva
tuka na vymazanie formy

na náplň:  250 g čučoriedok
250 g mascarpone
350 g plnotučného tvarohu
3 PL mlieka
2 PL likéru (amaretto)
3 PL nastrúhaných mandlí - nemala som, nedala

Rúru vyhrejeme na 180 °C. Vajcia vyšľaháme do peny so 70 g cukru. 10 g si necháme do plnky.
 Prisypeme múku, presiatu so škrobom a práškom do pečiva. Tukom vymažeme  tortovú formu o priemere 24 cm. Naplníme cestom a pečieme cca 30 minút. Necháme vychladnúť.
Čučoriedky opláchneme. Zmiešame mascarpone s tvarohom, so zbytkom cukru, mliekom, likérom a 150 g čučoriedok. Korpus vyberieme z formy a rozrežeme raz alebo na dvakrát. Spájame s tvarohovým krémom, povrch natrieme taktiež, posypeme mletými mandľami a čučoriedkami. 
PS: Odporúčam natrieť jednotlivé pláty upečeného cesta ešte obľúbeným džemom, najlepšie čučoriedkovým a potom natrieť tvarohovým krémom, torta bude šťavnatejšia.

PS2: Týmto pozdravujem moje deti, jedno do Bratislavy a druhé táborujúce v Kysaku!

Komentáre

  1. Naprosto skvěle vypadá! Musel i úžasně chutnat:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nejen, že na pohled vypadá pěkně,ale podle seznamu ingrediencí to bude mňamka, zkusím ho upéct příteli k narozeninám, jen musím sehnat ty borůvky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ...a mohlo to dopadnout snad ještě lépe??! Krása:o)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Janina, torta bola fajn, ale ako som písala, bola trochu suchšia, takže určite tam treba dať ten džem.
    Jana, tak nech sa ti vydarí, tie ingrediencie to istia, nie je čo pokaziť :).
    Jana koh., :)))ojojoj asi áno :). Pekný deň, dievčatá!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. úžasne vyzerá a určite aj výborne chutila :-) Pekný dník aj Tebe! :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Nestihnem

Prag from Konstantin Escher on Vimeo .     toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) : -    vidieť a inšpirovať sa  novými výstavnými  kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/  a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))),  -   dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá  Cafe Ebel,myslím aspoň, http://ebelcoffee.cz/cz  -   uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/ , v nedeľu otvorené do 19,00,        alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu,        tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou! PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť začnem fungovať, ako sa patrí,už sa na to teším :)))!