Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...
Ako sa Ti darilo? Ja som si dnes po podobnej nekonečnej činnosti vzdychla nad neporiadnosťou našich detí: "To chcete, aby som z Vás porodila?" .... ony s úsmevom na tvári radostne a mysliac to úplne vážne povedali: " Áaaano!"
OdpovedaťOdstrániťAko sa Ti darilo? Ja som si dnes po podobnej nekonečnej činnosti vzdychla nad neporiadnosťou našich detí: "To chcete, aby som z Vás porodila?" .... ony s úsmevom na tvári radostne a mysliac to úplne vážne povedali: " Áaaano!"
OdpovedaťOdstrániťZuzi, no comment :))). To si sa dobre spýtala.Si múdra žena, nespýtala si sa ich : "Chcete aby som z vás dostala infarkt?"
OdpovedaťOdstrániťAko sa ti páčila knižka? Čítala som rôzne recenzie, ale nad knihou trochu váham. Už som ju mala v ruke, ale potom som si povedala, že sa ťa spýtam. A zobrala som zatiaľ Murakamiho a Austera :)
OdpovedaťOdstrániťOch Jarka, tiež som váhala. Nakoniec si ju kúpila moja sestra, ktorá vôbec žiadne návody na upratovanie nepotrebuje :))), tak mi ju dala prednostne na prečítanie. Tak asi tak, lepšie je si ju požičať :). Lebo ako píše sama autorka, mali by sme prestať hromadiť veci, teda aj knihy a ponechať si iba tie, pri ktorých, keď ich držíme v ruke pociťujeme radosť :).
OdpovedaťOdstrániť