pondelok, 1. novembra 2010

Pravý čas na horúcu čokoládu

Na tento dušičkový čas nepoznám nič lepšie. No možno ešte pekná prechádzka lesom :}, ale najlepšie je to v kombinácii obidvoch a to v poradí prechádzka a čokoláda .
     Tak nech sa páči recept:

                                              Horúca čokoláda


150  g čokolády s obsahom kakaa 60% /ale výborná je aj čokoláda Lidl 52%/
250  ml mlieka
1,5   ČL solamylu


V nádobe s dvojitým dnom rozohrejte čokoládu. V druhej nádobe priveďte  mlieko k varu a za stáleho miešania ním zalejte roztopenú čokoládu. V troške vody rozpuste solamyl, pridajte k čokoláde na zahustenie a neustále premiešavajte pokiaľ sa čokoláda s mliekom nespoja do hustej masy. A podávajte.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára