piatok, 5. novembra 2010

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu

  Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.




                                                     Fotím večer -aké je dôležité svetlo pri fotení,ach jaj

     Aby nehladoval ani môj vegetarián  popražila som na plátky nakrájanú cuketu s dyňou- pečiarkou a zaliala rovnako sladkokyslou omáčkou.  Dala zapiecť. Tiež fajn.

Recept mám: http://www.slovakmama.com/2009/04/vynikajuci-recept-na-cinske-sladkokysle-kura-great-recipe-for-sweet-and-sour-chicken.html, Lenke týmto ďakujem.

6 komentárov:

  1. Tak to som už skúšala, pamätáš? No, ale bez tej omáčky. Teraz som si všimla super komentár. Rozmýšľa som čo to je. "Ach jaj", by mohol byť aj názov pre to jedlo. Teším sa na fotky z Bratislavy. Šťastnú cestu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Díky, Daduš, pofotím dcéru na BA nebude čas :}.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mmmm, to vôbec nevyzerá zle, vidím, že moje varenie je vlastne úplne v plienkach - už 30 rokov :)))))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dakujem za uverejnenie. Som rada ze Vam chuti.

    S pozdravom a prianim vsetkeho dobreho

    Lenka
    www.slovakmama.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dakujem za uverejnenie. Som rada ze Vam chuti.

    S pozdravom a prianim vsetkeho dobreho

    Lenka
    www.slovakmama.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Lenka, to ja veľmi ďakujem za výborný recept. Stále som v úžase ako fungujú tie blogerské tamtamy a ja pripravím večeru z kuchyne Slovenky žijúcej v ďalekej Amerike. Aj Vám pekné dni!

    OdpovedaťOdstrániť