Preskočiť na hlavný obsah

Čaj s Murakamim, konečne

   Nejak som si ho nechávala na neskôr. Dočítala som sa, že tento japonský spisovateľ zabehne denne 10 km a ročne jeden maratón. Neviem prečo, ale hneď mi bol sympatickejší.
         Túto upršanú nedeľu som dočítala jeho knihu,  ako mnohým z vás , páčila sa.

Komentáre

  1. Niekoľko kníh tohto autora som čítala. Treba byť na ne naladený. Túto som ešte nemala v ruke, snáď v lete.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Janka, súhlasím. Preto mám rozčítané obvykle 2-3 knihy rôznych žánrov a potom po nich šiaham podľa nálady.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja zbožňujem Murakamiho knihy...každá je iná, dovolím si tvrdiť, že aj jeho štýl sa postupne mení/vyvíja...Nórske drevo sa mi zdalo najviac realistické, čím ale netvrdím, že je to jeho najlepšia kniha, oveľa radšej mám Kafku na pobreží, špeciálne časť o makrelách padajúcich z neba:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vanilka,pamätám si z tvojho profilu,že si jeho fanúšička. Takže, díky za tvoje tipy, špeciálne sa teším na tú časť o makrelách :).

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech       ...

Banánový chlebík

máme v našej rodine všetci radi, takže ho pečiem rada a často. Tento som piekla cez víkend.  Ja ho mám rada šťavnatejší, vlhkejší. A práve tento recept patrí medzi tie mne chuťovo vyhovujúce. Tak, keď sa Vám na kuchynskej linke "povaľujú" prezreté banány, smelo do toho!                                                                           Banánový chlieb                                                                      1 pohár  = 250 ml 1 a 3/4 pohára hladkej múky 3/4 pohára trstinového cukru 1 ČL sódy bikarbóny 1/2 ČL soli 1 ČL škorice 3 banány 2 vajcia 1/2 pohára oleja nahrubo nasekaná č...