piatok, 10. júna 2011

Jahodovanie, jamovanie


 Nie som zástancom veľkého zavárania, ale taký jahodový džem, ako doma urobený,v obchode ťažko kúpite. Takže doma to vonia jahodami a jamovaním. Popritom na raňajky som upiekla bleskovku:

Jahodový chlebíček
 M.Stewart 2004

5 PL masla
1 3/4 pohára hladkej múky
1 ČL sódy
1/2 ČL škorice
1/4 ČL prášku na pečenie
1/4 ČL soli
1 pohár cukru-ja som dala 3/4 pohára hnedého
2 veľké vajcia
jahody

Vymixovať vajíčka s cukrom + maslom do hladka. Pridáme múku, škoricu, sódu,kypriaci prášok, soľ. Všetko to nalejeme do vymasteného a vysypaného plechu. Navrch poukladáme jahody. Pečieme cca 40 minút na 200 °C.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára