Preskočiť na hlavný obsah

Jesenný veniec





Tak tu je moje dielo. Stále rada tvorím, v týchto dňoch možno ešte viac...

Komentáre

  1. Ahoj Ivano,dekuji za navstevu u mne na blogu. Krasne zpracovane"plody podzimu"! Ja se tomu jeste stale branim ale je opravdu cas pro podzimni dekoraci.Takze diky za inspiraci:))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je to veľmi pekné, ďakujem za tip. Aj my s Natálkou sme vo fáze tvorenia. Boli sme v predajni raj umelcov a nakúpili sme potrebné veci. Chystáme sa urobiť vianočné darčeky. Inšpirovali sme sa na stránke www.brydova.cz. V sobotu chceme zájsť do kreat. dielni. Prajem tebe, ale aj sebe pekné babie leto.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Monika, jeseň je na Slovensku v plnej sile. Teploty pod 10° by ešte mohli trochu počkať, však.Len dúfam, že babie leto ešte bude.

    Oľga, ja ťa všade dávam za príklad.Ty máš začiatkom decembra nakúpené a DOKONCA zabalené darčeky.Ja ich balím /niekedy/ keď už zvoní Ježiško, adventný veniec robievam po vianočnej večeri a darčekoch, keď každý slastne relaxuje...
    Brydovú poznám, práve z Monikinho blogu - má aj výborne prepracované recepty.Všetkým nám pekné a pokojné babie leto.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja ťa zase obdivujem za patchwork. No a kedže ja som málo kreatívna, musím nakupovať už v októbri.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Sviečku by som dala inej farby. (to aby si nespyšnela, chápeš nie?)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



Francúzska cibuľová polievka podľa Julie Child

Polievky v zime ma bavia, u nás často nahradia aj druhé jedlo a ešte fajn zahrejú.
   Táto polievka sa zdá expresná na prípravu, ale nie je tomu tak. Cibuľku treba pomaličky a ešte raz pomaličky pražiť na masle a oleji. A po zaliatí vývarom ešte raz pomaličky a pomaličky previerať a to z jediného dôvodu, aby sme docielili silnej cibuľovej arómy hodnej pokojného zimného večera.


FRENCH ONION SOUP
            pre 6-8 osôb

5 cibulí
3 PL masla
1 PL oliv.oleja
1 ČL soli
1/4 ČL cukru - ja som dala 1 PL
3 PL hladkej múky
500 ml hovädzieho  vývaru  /ak máte zmrazený použite ho/
125 ml suchého bieleho vína - ja som dala 1 pohár
bagetky
syr, tymián, čierne korenie
3 PL koňaku - ja som nedala
tvrdý syr- 1  1/2 pohára-nastrúhaný

1. Cibuľu nakrájame na plátky.
2. V hrnci roztopíme maslo + olej. Dáme doň nakrájanú cibuľu a dusíme cca 15 minút pod pokrievkou.
    Ak je jemne zlato hnedá pridáme soľ a cukor až do úplného skaramelizovania cca 30 - 40 minút.
3.  Ak je cibuľa krásne karamelová pridáme k n…