Preskočiť na hlavný obsah

Svetelné efekty na poslednú chvíľu

Už máte nohy pekne vyložené a všetko hotové? Ak áno, tak vám závidím . /to nie je môj prípad/
Tak sa môžete  pustiť do výroby svietiacich fliaš :) napríklad :).

Inšpirácia z internetu, zabudla som si zapísať zdroj, po vyhľadaní doplním.

Komentáre

  1. Práve som si vyložila nohy, moja dovolenka už začala, ale čo sa týka príprav na Vianoce, tak s tými ešte vôbec nefinišujem. Darčeky síce už sú, ale baliaci papier ešte chýba. Stromček stojí, ale ešte nie je úplne vyzdobený. Mám napečené 2 druhy + 1 druh som kúpila (tie zbožňujeme) a chystám sa na narodeninovú tortu, viac ani nebude, keď sa to minie, tak niečo napečiem, keď ešte budeme chcieť sladké. Preháňať to nebudem a hlavne žiadne stresy.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jezis to vyzera krasne.... :) taketo nieco by sa mi zislo, ale sama by som to asi neprevrtala... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kinga, ja práve chladím bielu čokoládu so šľahačkou na Rafaelo tortu podľa tvojho receptu /ako vianočnú tortu/, dúfam,že sa mi vydarí.Skúšala som 2 nové recepty na vianočné pečivo a výsledky sú trošičku rozpačité :(, no niekedy to nevyjde podľa našich predstáv.
    Katka a Zuzka, teraz mi to veľmi časovo nevychádza, ale niekedy určite vyskúšam, tak vám poviem, ako to pôjde vyvŕtať.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Iva, ja som dávala sviečky minulý rok do vázy a medzi to gule a umelý sneh. Tvoj nápad sa mi tiež veľmi páči. Prajem tebe a celej rodine krásne sviatky.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Oľga aj tebe a tvojim blízkym prajem krásne a hlavne pokojné vianočné sviatky. Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



Francúzska cibuľová polievka podľa Julie Child

Polievky v zime ma bavia, u nás často nahradia aj druhé jedlo a ešte fajn zahrejú.
   Táto polievka sa zdá expresná na prípravu, ale nie je tomu tak. Cibuľku treba pomaličky a ešte raz pomaličky pražiť na masle a oleji. A po zaliatí vývarom ešte raz pomaličky a pomaličky previerať a to z jediného dôvodu, aby sme docielili silnej cibuľovej arómy hodnej pokojného zimného večera.


FRENCH ONION SOUP
            pre 6-8 osôb

5 cibulí
3 PL masla
1 PL oliv.oleja
1 ČL soli
1/4 ČL cukru - ja som dala 1 PL
3 PL hladkej múky
500 ml hovädzieho  vývaru  /ak máte zmrazený použite ho/
125 ml suchého bieleho vína - ja som dala 1 pohár
bagetky
syr, tymián, čierne korenie
3 PL koňaku - ja som nedala
tvrdý syr- 1  1/2 pohára-nastrúhaný

1. Cibuľu nakrájame na plátky.
2. V hrnci roztopíme maslo + olej. Dáme doň nakrájanú cibuľu a dusíme cca 15 minút pod pokrievkou.
    Ak je jemne zlato hnedá pridáme soľ a cukor až do úplného skaramelizovania cca 30 - 40 minút.
3.  Ak je cibuľa krásne karamelová pridáme k n…