Tieto vanilkové rožky sú fakt nebeské. Ak chcete staviť na istotu, tak ich určite vyskúšajte. Pečiem ich od roku 2004 sú z Apetitu a stále sa podaria.
Vanilkové nebo
Suroviny: 340 g masla /studeného/
100 g práškového cukru
420 g hladkej múky
160 g mletých vlašských orechov
štipka soli a vanilkový cukor alebo cukor s pravou vanilkou na obalenie
Postup: Maslo nakrájame na kocôčky a spracujeme s ostatnými surovinami do pevného cesta - pracujeme rýchlo, aby maslo nepoľavilo. Potom cesto necháme na niekoľko hodín- najlepšie cez noc odležať v chladničke. Pred spracovaním ho môžeme vybrať z chladničky aby poľavilo, najlepšie do izbovej teploty. Potom z neho ukrojujeme kúsky -vytvárame válčeky a ohneme do tvaru rohlíčkov. Rúru predhrejme na 180 °C, pečieme cca 12 - 15 minút. Po upečení ich necháme trochu vychladnúť, ale ešte teplé ich obalíme vo vanilkovom cukre.
Komentáre
Zverejnenie komentára