Môj 586 pokus o pizzu. S buldočou trpezlivosťou miesim a mením pomer ingrediencií.Moja rodina mi verí a vie, že ich mama to nevzdá :) Aj keď viem, že vďaka absencii piecky na drevenné uhlie, tej správnej múky, vody, oleja... :))) to nikdy nebude úplne dokonalé.
Ale tento recept sa trošičku priblížil, ten Jamie Oliver je fakt génius.
PIZZA - od Jamie Olivera
na 6-8 tenkých pízz-
ja som robila 1/2 dávku-všetko deliť na
polovicu, vyšli mi 2 tenké pizze na veľký plech
Suroviny: 1 kg hladkej múky špeciál
1 PL morskej soli
2 sáčky po 7 g sušeného droždia
1 PL kryštálového cukru
4 PL olivového oleja
650 ml vlažnej vody
Postup: V miske zmiešame droždie s cukrom a vodou a pár minút necháme odstáť. Presitkujeme múku a pridáme soľ. Vytvoríme priehlbinku, do ktorej vlejeme droždie, olej a vidličkou krúživými ťahmi zamiešavame múku. Po spojení cesta dopracujeme ešte pomúčenými rukami.(omylom som to všetko prekrútila a všetko nasypala naraz do misky a ručne vymiesila - a aj tak sa vydarilo)
Cesto dáme do pomúčenej misky, zakryjeme a odložíme na teplé miesto na 1 hodinu, kým cesto 2x nezväčší svoj objem. Na doske prehnietime, aby unikol vzduch. Vyvaľkáme na múkou vysypanej doske na tenko a zdobíme, čo máme radi - u nás to bol kozí syr, čerstvé paradajky, cibuľa ...
MIA SORELLA CIAO, dovolenkujúca na Sardínii!
krásna pizza :-) a určite aj výborná...
OdpovedaťOdstrániťMnamky a prajem prijemnu dovolenku, vela slniecka a peknych zazitkov :)
OdpovedaťOdstrániťBen, tak už sa aj patrilo :). Dosť ma "frustrovalo" :), keď mi moja dcéra prichádzala z narodeninových osláv, vychvaľujúc hrubé slovenské pizze, doporučujúc,aby som len na jej narod.oslavu urobila takú,fajnú,hrubú slovenskú :),našťastie už z toho vyrástla :).
OdpovedaťOdstrániťMiška, aj tebe pekné prázdniny!Kedy vlastne u vás začínajú?