Preskočiť na hlavný obsah

Inšpirácia Pinterestom






Dávkujte v malých dávkach :))), Monika ďakujem, bližšie info na: http://ostrovanka.blogspot.com/2011/10/do-you-pinterest-yet.html

Foto použité z:
http://pinterest.com/yulia_sisoeva/

Komentáre

  1. dik za linku..asi sa dnes nadopujem kavou a budem klikat a klikat, lebo tolko inspiracii tam je ze neviem kedy ja toto vsetko pozriem .)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzka, poznám ten pocit :),rovnako som ďakovala Monike, dúfam,že sa nestaneme závisláčkami :))).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Prednedávnom som sa namotala aj ja :).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ivka, už niekoľkokrát som si hovorila, že nebudem skúšať tvoje skvelé recepty. No neodolala som a vyskúšala fantastický čokoládový koláč s kardamónom. Je božský. Ja som dala viac cukru, ako si písala. Tiež sa teším, keď budem piecť perníčky podľa tvojho receptu. Vďaka tebe som sa dozvedela čo je kardamón, melasa. Nerozumiem, ako si tvoja rodina vie udržať líniu pri tvojom kuchárskom umení. Ďakujem za recept. Pri najbližšej rodinnej oslave ohúrim ďalšiu časť rodiny. Prajem ti pekný týždeň.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Kinga, je nás viac :).
    Oľga,som rada,že chutilo a vďaka. Všetci členovia rodiny športujú :))), ako vieš pridala som sa aj ja, už bolo na čase a dúfam,že vydržím tvoje tempo.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ivanka, dostala som sa k Vám cez Ľudku, sledujem Váš blog pravidelne a teším sa na každý nový článok, píšete pútavo a úprimne, čo sa mi ozaj páči. Ďakujem za link na tú úžasnú stránku, už som na nej závislá :o) Krásny jesenný deň. Slávka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Slávka,dúfam,že ti nebude vadiť,ak si budeme tykať. Teším sa veľmi tvojej pochvale,tej naozaj nikdy nie je dosť :))).Pinterest je neuveriteľný a inšpirujúci,tak už len to správne dávkovanie :))). Aj tebe pekný deň.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ivanka samozrejme, že si môžeme tykať, bude to pre mňa česť. Som rada, že môžem byť aspoň takouto virtuálnou priateľkou tak zaujímavej a správnej dámy. Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



Francúzska cibuľová polievka podľa Julie Child

Polievky v zime ma bavia, u nás často nahradia aj druhé jedlo a ešte fajn zahrejú.
   Táto polievka sa zdá expresná na prípravu, ale nie je tomu tak. Cibuľku treba pomaličky a ešte raz pomaličky pražiť na masle a oleji. A po zaliatí vývarom ešte raz pomaličky a pomaličky previerať a to z jediného dôvodu, aby sme docielili silnej cibuľovej arómy hodnej pokojného zimného večera.


FRENCH ONION SOUP
            pre 6-8 osôb

5 cibulí
3 PL masla
1 PL oliv.oleja
1 ČL soli
1/4 ČL cukru - ja som dala 1 PL
3 PL hladkej múky
500 ml hovädzieho  vývaru  /ak máte zmrazený použite ho/
125 ml suchého bieleho vína - ja som dala 1 pohár
bagetky
syr, tymián, čierne korenie
3 PL koňaku - ja som nedala
tvrdý syr- 1  1/2 pohára-nastrúhaný

1. Cibuľu nakrájame na plátky.
2. V hrnci roztopíme maslo + olej. Dáme doň nakrájanú cibuľu a dusíme cca 15 minút pod pokrievkou.
    Ak je jemne zlato hnedá pridáme soľ a cukor až do úplného skaramelizovania cca 30 - 40 minút.
3.  Ak je cibuľa krásne karamelová pridáme k n…