Preskočiť na hlavný obsah

Moje farby


Pre niekoho smutné, nie pre mňa. Mám rada farbu zeme,dreva,lístia,šípok.....farby jesene. video

Komentáre

  1. Ivi, z jesene máme rovnaké pocity. Milujem jej farby, vôbec mi nevadí sivá obloha, dážď. Práve v tomto období mávam veľa energie, pozitívneho myslenia, dobrej nálady.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ivanka, kazde rocne obdobie ma svoje caro. Ja mam sice najradsej jar, ked sa po dlhom zimnom obdobi vsetko prebudza k zivotu, ale ani pekna tepla jesen hyriaca nadhernymi farbami nie je na zahodenie:) Velmi sa mi paci ta prva fotecka. Presne take iste kroytko , ako mas v okne som si dovliekla do Anglicka so sebou. Velmi rada ho pouzivam a casto. Mimochodom mate nadherne okolie na chalupe. A kde vlastne to nadherne miesto?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aj ja milujem jeseň jej vôňu, farbu ...a zvlášť ak je taká ako teraz plná slnka:) ale nevadí mi ani hmla vtedy je doma táááák teplúčko s čajíkom pri knihe , alebo pri rozhovore z deťmi:)Ivanka okolie máš naozaj náááádherné tam musia byť všetky ročné obdobia eňo-ňuňo:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dievčatá,chalupu máme v Kojšove, čo je 36 km z Košíc z tadiaľ pochádza môj manžel. A je tam fakticky krásne, v jeseni a v zime niekedy poriadne drsne-nízke teploty,ale nádherne.Pekné dni!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. presne tieto farby milujem aj ja! krásne :) a tá prvá foto ma preniesla niekam do mojich snov... :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



BRIOCHE-CHINOIS alebo raňajky po francúzky

Brioškové pečivo patrí medzi moje naj. Ku káve alebo čaju mňam, mňam. Objavila som výborný recept s podrobným postupom na http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html .  Vyskúšala a je to výborné, len môj sporák začína trochu haprovať, na zdesenie môjho manžela /vraj sa na to pozrie :)/ takže nebol prepečený akoby mal.

Brioche Chinois
alebo Francúzka Čína
                                                      alebo Brioška od Číňana

Cesto:  100 ml mlieka, 15 g droždia, 2 vajcia, 50 g cukru, 90 g masla, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Krém- Creme patissiére - 3 žĺtky, 100 g cukru, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 1 vanilk.cukor

Postup:  Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie. Poprášime trochou múky, zakryjeme utierkou a dáme do tepla. Za 10-15 minút by mal byť kvások hotový.
             Do misy dáme preosiatu múku + cukor + soľ + kvások + rozšľahané vajcia + rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme cesto. Po vypracovaní h…

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…