Preskočiť na hlavný obsah

Koláč z tekvice a čokolády

Tekvice na nás v tomto období útočia a my sa im nebráňme. Však ich sezóna príde až o rok. Na dnešný nedeľný deň som upiekla koláč, ktorý je skôr taký tekvicový chlebík. Môjmu manželovi by viac chutil keby bol viac sladký, omylom som dala len 1/3 pohára cukru,  tak naň nezabudnite :).

                                   TEKVICOVÝ KOLÁČ S  ČOKOLÁDOU
                                                                      
1 3/4 pohára hladkej múky
1  ČL sódy bikarbóny /alebo kypriaceho prášku/
1/2 ČL soli
1/2 ČL škorice
1/2 ČL čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
1 1/2 pohára cukru
1/2 pohára oleja
1/3 pohára vody
1 pohár tekvicového pyré
2 vajcia
1 ČL vanilkového extraktu
100 g čokoláda na varenie
orechy - nahrubo nasekané - nemusia byť

1. Rúru si predhrejeme na 200°C. Vymastíme si formu s rozmermi srnčieho chrbáta a posypeme hrubou múkou. 
2. Do mixéra si dáme vajíčka s cukrom a vymiešame do svetlej hmoty. Potom pridáme postupne, olej, vodu, vanilku a vychladnuté tekvicové pyré, ktoré sme si urobili tak, že sme si rozkrojili tekvicu typu Buttenut, dali na plech vyložený papierom na pečenie a piekli na 200°C cca 40 minút - treba pichnúť vidličkou, či už sú tekvice mäkké. Všetko vymiešame do hladka.
3. V druhej mise zmiešame múku,soľ, sódu na pečenie, škoricu, muškát.oriešok a vsypeme do vymixovanej mokrej zmesy. Potom to vylejeme do pekáčika. Medzitým si roztopíme  čokoládu na varenie v kašičkovare a vsypeme doň hrsť nahrubo nasekaných orechov. Potom ju vylejeme na vrch- na zmes v pekáčiku. Pečieme cca 40 minút na 200°C. 

po 40 minútovom pečení

pred pečením cesto môžte popísať nožom,bude mať taký "neupravený" vzhľad
  

Komentáre

  1. mnam, ja mam taketo sladke chlebiky velmi rada a tento vyzera fantasticky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mmmm..mmmm..očarujúce a iste veľmi voňavé :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ivanka, velmi zaujimavy receptik. Tvoj tekvicovy chlebik vyzera tak chutnucko.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bol "fajný",ale nabudúce nezabudnúť lepšie čítať recept - málo cukru, ale mne stačilo :).

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech       ...

Banánový chlebík

máme v našej rodine všetci radi, takže ho pečiem rada a často. Tento som piekla cez víkend.  Ja ho mám rada šťavnatejší, vlhkejší. A práve tento recept patrí medzi tie mne chuťovo vyhovujúce. Tak, keď sa Vám na kuchynskej linke "povaľujú" prezreté banány, smelo do toho!                                                                           Banánový chlieb                                                                      1 pohár  = 250 ml 1 a 3/4 pohára hladkej múky 3/4 pohára trstinového cukru 1 ČL sódy bikarbóny 1/2 ČL soli 1 ČL škorice 3 banány 2 vajcia 1/2 pohára oleja nahrubo nasekaná č...