Preskočiť na hlavný obsah

ako Veľké prúdové lietadlo


Tak tak nejako som včera "svišťala" dolu svahom. A dnes ležím, nalievam sa čajíkmi a kŕmim paralenmi. A mala som toľko plánov ..... zabalená do periny sledujem TV resty vianočných programov....dúfam, že kombinácia týchto "liečiv" zaberie.





Komentáre

  1. Tak, tak ... pekne oddychuj a kukaj telku.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Prajem skoré uzdravenie. My sme na tom podobne, len Natálka je maród.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Díky,díky, kukám,kukám.
    Natálke rýchle vyliečenie!Kubko sa už chytá za hrdlo :}.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Ivanka, musím zmeniť oslovenie, lebo aj Ty meníš moje. Dlho som Ťa nevidela, nepočula (to málokto uverí)a Ty ochorieš, keby som vedela, tak poruším, deň pracovného pokoja, ktorý dodržiavame.
    Tak Ty si sa dala na lyžovanie,a ja, že makáš,šiješ. Teraz rozmýšľam, nechceš Ty ostať zajtra doma a šiť? Presne, odhalila som Ťa.
    :) Dáša

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj Ivanči, ušila si mi výstavný kus, určite keby si vedela, že bude mať taký úspech, tak ju máš doma a zarábaš na nej. Tak Ty tak lyžuješ, kočka!
    Skoré uzdravenie.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dva dni ležania urobilo svoje a ja sa cítim trochu lepšie. Daduš, na stroj som ani nepomyslela, to je fakt, aj preto som si "výstavné kusy" musela zapožičať zo "súkromných zbierok" :}.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj mami :) Snad ti je uz lepsie a coskoro pridas nejaky novy prispevok. Tri dni nic nove, zacinam mat obavy! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ňaňuša, neboj :) už mi je lepšie, doma poctivo ležím,v práci usilovne pracujem a čakám na inšpiráciu :):):).

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Natálka, sme na tom podobne. Tiež zapínam počítač a nič. No až také zbytočne to zas nebolo našla som skvelý recept na pečený čaj. Iva, asi som sa nakazila tebou (gazdinka domáca), piekla som skvelé kysnuté, pečené buchty (recept z internetu).Natálka, prajem ti veľa, veľa šťastia v tom cudzom svete a Iva, tebe veľa kreatívnych nápadov, ale menej pečenia (to aby som nemala výčitky svedomia). Teším sa na štvrtok.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ivka, pekná výstava. Ste veľmi šikovné a veľmi, veľmi sa mi to páčilo. Jedná práca krajšia, ako druhá. Hneď by som si vedela vybrať. No a tvoje vychýrené mafiny nemali chybu. A ešte k tomu tie krásne žlté tulipány. Ja som nejaká precitlivená. Ale ďakujem za pekne strávený podvečer.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Oľga,ďakujeme pekne aj za dievčatá.Ste milé,že ste prišli,nebuď smutná,Natálka ti myslím ani veľmi nedá :),ja som sa dostatočne nasmiala a určite ťa udržiava v tej správnej "teen" hladine :).

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Dakujem velmi pekne za priania. Dnes sa asi inspirujem mamkou, teda tym pecenim a idem napiect nejake scones, take britske pecivo. Tak snad.
    Pozdravujem z tohto cudzieho sveta :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Jej,jej,na to pečivo sa chystám už dlhšie :).Mňam, spomínam na moje raňajkové lukulské hody v Portugalsku-aj na scones:).

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



BRIOCHE-CHINOIS alebo raňajky po francúzky

Brioškové pečivo patrí medzi moje naj. Ku káve alebo čaju mňam, mňam. Objavila som výborný recept s podrobným postupom na http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html .  Vyskúšala a je to výborné, len môj sporák začína trochu haprovať, na zdesenie môjho manžela /vraj sa na to pozrie :)/ takže nebol prepečený akoby mal.

Brioche Chinois
alebo Francúzka Čína
                                                      alebo Brioška od Číňana

Cesto:  100 ml mlieka, 15 g droždia, 2 vajcia, 50 g cukru, 90 g masla, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Krém- Creme patissiére - 3 žĺtky, 100 g cukru, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 1 vanilk.cukor

Postup:  Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie. Poprášime trochou múky, zakryjeme utierkou a dáme do tepla. Za 10-15 minút by mal byť kvások hotový.
             Do misy dáme preosiatu múku + cukor + soľ + kvások + rozšľahané vajcia + rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme cesto. Po vypracovaní h…

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…