streda, 19. januára 2011

Terapia .... vitamínmi


Na toto zimné obdobie je táto polievka ako stvorená. Boršč /skoro vegetariánsky/ po mojom - často zapekám zeleninu, tak ma napadlo, že by sa to dalo aj takto.

      Takže pre 4 osoby potrebujeme:  2-3 cvikly,
                                      1 väčší petržlen, 1/3 zeleru,
                                      1 veľkú cibuľu,
                                      1/3 kelu /ak máte, dajte aj listy kapusty/, 
                                      2 veľké mrkvy, 
                                      1 paradajka, cesnak neočistený
        Pripravíme si plech s papierom na pečenie. Cviklu poriadne umyjeme a nakrájame na plátky /ja som dala aj so šupkou/ + všetku zeleninu očistíme, umyjeme a  nakrájame na plátky. Dáme na pripavený plech, dochutíme soľou, čerstvo nastrúhaným čiernym korením, štipkou mletej rasce + pokropíme olivovým olejom. Dáme piecť na 250°C na cca 45 minút. Sledujeme a priebežne obraciame. Ak je zeleninka mäkká, dáme ju do mixéra- vymixujeme do  hladka + nechajte si trochu zeleniny a len tak nahrubo nasekajte. Aby to nebolo všetko kašovité. Túto zmes dáme do hrnca a zalejeme zeleninovým vývarom. Dáme prevrieť a dochutíme. Podávame s kyslou smotanou, my mäsožravci sme ešte mali hovädzie mäsko ako bonus./z nedelňajšieho obeda/


3 komentáre:

  1. Tak toto vyzerá veľmi dobre... asi vyskúšam :-) Vďaka za tip.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Iva, len zobrať lyžicu a pustiť sa do toho. Mne by to chutilo aj bez mäsa.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak toto ja môžem v akomkoľvek množstve - mňam!

    OdpovedaťOdstrániť