piatok, 28. januára 2011

Špaldový brownies


Pre môjho Biošvagra som upiekla  Špaldový Brownies. Špaldová múka je vraj veľmi zdravá, ale trochu ťažšie sa s ňou pečie. Trochu sa s ňou trápim, ale chce to čas na  experimentovanie a hlavne skúšať a skúšať. Tento brovnies na prvýkrát vyšiel veľmi fajn, aj keď mi vizálne chýbalo to správne "popraskanie" na vrchu.

Špaldový brownies
upravený od Marthy Stewart

1 celý rastlinný tuk /napr.Alsan bio/
1 pohár čokolády /200g/ bio 70% na pečenie
1 pohár hnedého cukru - môže aj menej,podľa chuti
3/4 ČL morskej soli
3 veľké vajcia, ani nemusím písať aké :) 
1/2 pohára špaldovej celozrnnej hladkej múky
1/4 pohára karobu - zdravá náhrada kakaa

POSTUP: 1. Rozpustíme čokoládu s tukom v hrnci s dvojitým dnom. Pridáme cukor, po vychladnutí pridáme všetky ostatné suroviny.Zmiešame.
2. Vymažeme formu na pečenie o rozmere 20x 30 cm, vyložíme papierom na pečenie. Vylejeme pripravenú zmes do pekáčika a pečieme pri 200 °C cca 40 minút - kontrolujeme, každá rúra je iná.
PS: Do roztopenej čokolády môžeme pridať aj nahrubo nasekané orechy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára