Preskočiť na hlavný obsah

Špaldový brownies


Pre môjho Biošvagra som upiekla  Špaldový Brownies. Špaldová múka je vraj veľmi zdravá, ale trochu ťažšie sa s ňou pečie. Trochu sa s ňou trápim, ale chce to čas na  experimentovanie a hlavne skúšať a skúšať. Tento brovnies na prvýkrát vyšiel veľmi fajn, aj keď mi vizálne chýbalo to správne "popraskanie" na vrchu.

Špaldový brownies
upravený od Marthy Stewart

1 celý rastlinný tuk /napr.Alsan bio/
1 pohár čokolády /200g/ bio 70% na pečenie
1 pohár hnedého cukru - môže aj menej,podľa chuti
3/4 ČL morskej soli
3 veľké vajcia, ani nemusím písať aké :) 
1/2 pohára špaldovej celozrnnej hladkej múky
1/4 pohára karobu - zdravá náhrada kakaa

POSTUP: 1. Rozpustíme čokoládu s tukom v hrnci s dvojitým dnom. Pridáme cukor, po vychladnutí pridáme všetky ostatné suroviny.Zmiešame.
2. Vymažeme formu na pečenie o rozmere 20x 30 cm, vyložíme papierom na pečenie. Vylejeme pripravenú zmes do pekáčika a pečieme pri 200 °C cca 40 minút - kontrolujeme, každá rúra je iná.
PS: Do roztopenej čokolády môžeme pridať aj nahrubo nasekané orechy.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech       ...

Banánový chlebík

máme v našej rodine všetci radi, takže ho pečiem rada a často. Tento som piekla cez víkend.  Ja ho mám rada šťavnatejší, vlhkejší. A práve tento recept patrí medzi tie mne chuťovo vyhovujúce. Tak, keď sa Vám na kuchynskej linke "povaľujú" prezreté banány, smelo do toho!                                                                           Banánový chlieb                                                                      1 pohár  = 250 ml 1 a 3/4 pohára hladkej múky 3/4 pohára trstinového cukru 1 ČL sódy bikarbóny 1/2 ČL soli 1 ČL škorice 3 banány 2 vajcia 1/2 pohára oleja nahrubo nasekaná č...