Preskočiť na hlavný obsah

Patchwork výstava


      Termín výstavy nášho patchworkového klubu  nás skoro všetky zaskočil, no niektoré viac :).  Zatiaľ sme mávali výstavy väčšinou na jeseň a to som sa stihala dôstojne pripraviť. Teraz to vyzerá následovne - poprosila som moju kamarátku, aby oželela prikrývanie sa pred televíznou obrazovkou na nejaký čas a "moju"- jej deku venovanú na jej narodeniny mi láskavo zapožičala. Ďakujem Daduško, ešte že si mala tie okrúhle narodeniny.
      Druhú deku som na výstavu získala obdobne, s tým rozdielom, že som ju "zobrala" z kočiara malého synovca :), zúfalá patchworkárka nepozná hranice.
      Ale nie som v tom sama. Moja kamarátka z patchworku /dúfam,že sa nenahnevá,že ju budem citovať/, mi to opísala následovne: "Ja to urobím takto, zájdem k švagrovi, z deky zhodím mačky, psov, otrepem chlpy a môžem vystavovať!"
      Týmto chcem demonštrovať, že naše práce sú robené s láskou,že sa naozaj používajú a nie sú zabalené niekde v skriniach a vedia ju oceniť aj domáce zvieratá :) .

     Takže milé moje, ak máte čas - príďte sa na nás pozrieť - verte tomu, že niektoré moje kolegyne sa stihli pripraviť o niečo dôstojnejšie a určite sa  budete  mať na čo pozerať.

Komentáre

  1. Obdivujem patchwork a žienky čo majú zlaté prstíky a dokážu vykúzliť takú nádheru a veľmi rada by som zašla aj na výstavu , žiaľ pre mňa je to ďaleko. No nevadí rada sa pokochám tvojimi prácami na tvojom peknom blogu:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ako už aj AjkaR. napísala je to ďalekoooooooooooooooo, ale aby sme o to neprišli, navrhujem všetko vyfotiť :).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ivanka, tak o čom ja mám blogovať, keď si to tu všetko úplne presne vystihla?!? Juj, ja mám už teraz "bobky" :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja viem, dievčatá, my to s tou Bratislavou máme rovnako :}. Takže budem usilovne fotiť :}.
    Ľudka- vedúca moja, nenervuj sa - bude dobre !? :}, určite!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Určite prídem, už sa teším. Chcela som len vedieť či to bude aj predajná výstava. Držím palce, aby Vám to všetko dobre dopadlo.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Oľga,díky a teším sa, že prídeš. Prepáč dostala som sa na PC až teraz. Tieto výstavy nie sú predajné, ale určite sa bude dať v prípade záujmu dohodnúť

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ... a to je výstava iba jeden deň? ... z PP to nieje až tak ďaleko a už sme na jednej výstave boli v 2008 :-) Dáša

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

BRIOCHE-CHINOIS alebo raňajky po francúzky

Brioškové pečivo patrí medzi moje naj. Ku káve alebo čaju mňam, mňam. Objavila som výborný recept s podrobným postupom na http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html .  Vyskúšala a je to výborné, len môj sporák začína trochu haprovať, na zdesenie môjho manžela /vraj sa na to pozrie :)/ takže nebol prepečený akoby mal.

Brioche Chinois
alebo Francúzka Čína
                                                      alebo Brioška od Číňana

Cesto:  100 ml mlieka, 15 g droždia, 2 vajcia, 50 g cukru, 90 g masla, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Krém- Creme patissiére - 3 žĺtky, 100 g cukru, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 1 vanilk.cukor

Postup:  Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie. Poprášime trochou múky, zakryjeme utierkou a dáme do tepla. Za 10-15 minút by mal byť kvások hotový.
             Do misy dáme preosiatu múku + cukor + soľ + kvások + rozšľahané vajcia + rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme cesto. Po vypracovaní h…