nedeľa, 23. januára 2011

Scones



 Na tieto buchtičky ma zlákala moja dcéra. Spomenula, že by ich rada upiekla. Keďže je teraz čiastočná Londýnčanka, bola by to možno aj  hanba, keby to aspoň raz neskúsila. Tak som trochu urobila predskokana  a veľmi rada, lebo toto typické anglické čajové pečivo je naozaj výborné. Angličania ho konzumujú na slano, aj so slaninou, ale aj s kopcom šľahačky  a džemom. Receptov je fúra, naposledy som ich jedla na dovolenke,  boli fantastické - s hrozienkami . Ja som skúsila slanšiu variantu, ale stačí kliknúť na googli scones a receptov je habadej. Takže nabudúce budú s hrozienkami.

                                                                       SCONES 
                            na 12 ks


150 g hladkej múky
50  g masla alebo tuku na pečenie
1/2 ČL soli
2   ČL prášku do pečiva
0,5 dcl acidofilného mlieka/zakysanky/


1. Do múky pridáme maslo, ktoré porežeme na kocky.
2. Pridáme soľ + prášok na pečenie.
3. Ručne, alebo robotom vymiesime cesto. Pridáme acidko.Ide to veľmi dobre a cesto sa krásne spojí.
4. Vytvarujeme guličky a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
5. Pečieme na 250 °C 8 minút do zlatohneda.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára