nedeľa, 2. januára 2011

Silvestrovský toast a novoročná šmýkačka




   Ja viem, ja viem, je načase začať s plnením predsavzatí a nenapchávať sa ... ale tieto francúzke toasty vznikli v silverstrovské ráno, keď po Vianociach zostala obschnutá vianočka :}. Čo ešte potrebujeme : takže vianočku, kvapku /no lepšie asi 2-3 lyžice smotany na varenie/ vajíčka na obalenie, práškový cukor s vanilkou a škoricu.       Takže postup je jednoduchý, obalíme nakrájanú vianočku v rozhabarkovaných vajíčkach, do ktorých sme pridali trochu smotany. Vianočku vypražíme najlepšie na pravom masle /môžeme  aj na  oleji/ a ešte teplé toasty obaľujeme v práškovo-vanilkovo-škoricovom cukre. Mňam. A hor sa posánkovať :}, alebo len tak relaxovať...
.....alebo sa v - 10 ° C mrazoch trochu poškmýkať ....


3 komentáre:

  1. Mnam, francouzke toasty mame take moc radi i kdyz ho delam jen z toastoveho chleba. Krasne ztraveny novorocni den !!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ivanči,v roku 2011 prosím, ku každému receptu t.j. k tým kalorickým bombám niečo také, čo mi nezaútočí na sebavedomie. Dúfam, že mi neodpovieš, hor sa posánkovať. Sánky tiež neznesú hocijakú záťaž.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dievčatá, krásne dni plné bezpečného sánkovania a nekalorického labužníčenia!

    OdpovedaťOdstrániť