Preskočiť na hlavný obsah

Vernisáž

         Tak to máme zdárne za sebou, vernisáž na ktorú prišlo veľa-veľa ľudí. Naša 4. výstava patchworkového klubu,  trvá od 13.1.-27.2.2011, väčšine je to k nám ďaleko, tak ak máte chuť  mrknite  sa takto:


túto deku krásne prequiltovala naša vedúca
                                                      
moja, no teda "kámoškina" deka, stiahnutá od TV gauča
naša posledná spoločná práca, každá z nás si vybrala slovíčko pri ktorom je jej dobre
                   
napr.med,sen,mňam,potok,kvet...

práca nášho jediného chlapa v klube Radka


táto sa páčila môjmu manželovi





Komentáre

  1. Ak ste z Košíc alebo okolia určite si to prídte pozrieť. Alebo radšej nie, ak ste drevo ako ja budete mať zlosť, že existujú tak šikovné musím písať osoby, lebo som sa teraz dozvedela, že majú medzi sebou aj muža (ešte viac ma to naštvalo). Takže prajem dievčatám z patchworku veľa nápadov.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kráááása. Vedela by som si vybrať.
    Raz som šila jednu modrú patchwork deku (iba štvorce a nebola prešívaná), k nejakému sviatku toho MOJHO, dobrých desať rokov dozadu. Deka už doslúžila, bola používaná denne a neprežila :(.
    Ivka, ktoré slovo bolo tvoje? Krásna výstava.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ivka no nááááádhera. Som rada že si pridala fotečky z výstavy aspoň takto sa pokochám. A tiež tak ako Kinga som šila len raz v živote obličku na pidi vankúš zo samých štvorčekov a dala mi zabrať tak viem si predstaviť vašu vytrvalosť a zanietenosť pre tak krásnu techniku:) Prajem vám veľa tvorivej inšpirácie:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak Ivka, odľahlo mi... Ja som nestihla urobiť ani jednu fotku, a vlastne ani sa s nikým porozprávať, ale vidím, že zachraňuješ česť klubu - krásny blog, ďakujem Ti patchworková sestra:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dievčatá ďakujem za komentáre a pochvaly. Naozaj, popravde, keď to zvládam ja, zvládne to myslím každý, len to chce trochu trpezlivosti :} a trpezlivú vedúcu, ktorá vás všetky techniky naučí.
    Kinga, moje slovo bolo NEHA.
    Dada, to mi odľahlo.
    Ajka, ja som začala šiť, keď mi deti odrástli a ja som začala mať viac času na seba, všetko má svoj čas :}.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. .... na koniec sa mi podarilo na výstavu prísť z PP ... spojila som to s koncertom Pink Floyd - revival :-) ... ste šikulky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dagmar, to som rada,že si merala takú cestu aj na našu výstavu. Ďakujeme za pochvalu.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

BRIOCHE-CHINOIS alebo raňajky po francúzky

Brioškové pečivo patrí medzi moje naj. Ku káve alebo čaju mňam, mňam. Objavila som výborný recept s podrobným postupom na http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html .  Vyskúšala a je to výborné, len môj sporák začína trochu haprovať, na zdesenie môjho manžela /vraj sa na to pozrie :)/ takže nebol prepečený akoby mal.

Brioche Chinois
alebo Francúzka Čína
                                                      alebo Brioška od Číňana

Cesto:  100 ml mlieka, 15 g droždia, 2 vajcia, 50 g cukru, 90 g masla, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Krém- Creme patissiére - 3 žĺtky, 100 g cukru, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 1 vanilk.cukor

Postup:  Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie. Poprášime trochou múky, zakryjeme utierkou a dáme do tepla. Za 10-15 minút by mal byť kvások hotový.
             Do misy dáme preosiatu múku + cukor + soľ + kvások + rozšľahané vajcia + rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme cesto. Po vypracovaní h…