Na toto zimné obdobie je táto polievka ako stvorená. Boršč /skoro vegetariánsky/ po mojom - často zapekám zeleninu, tak ma napadlo, že by sa to dalo aj takto.
Takže pre 4 osoby potrebujeme: 2-3 cvikly,
1 väčší petržlen, 1/3 zeleru,
1 veľkú cibuľu,
1/3 kelu /ak máte, dajte aj listy kapusty/,
2 veľké mrkvy,
1 paradajka, cesnak neočistený
Pripravíme si plech s papierom na pečenie. Cviklu poriadne umyjeme a nakrájame na plátky /ja som dala aj so šupkou/ + všetku zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Dáme na pripavený plech, dochutíme soľou, čerstvo nastrúhaným čiernym korením, štipkou mletej rasce + pokropíme olivovým olejom. Dáme piecť na 250°C na cca 45 minút. Sledujeme a priebežne obraciame. Ak je zeleninka mäkká, dáme ju do mixéra- vymixujeme do hladka + nechajte si trochu zeleniny a len tak nahrubo nasekajte. Aby to nebolo všetko kašovité. Túto zmes dáme do hrnca a zalejeme zeleninovým vývarom. Dáme prevrieť a dochutíme. Podávame s kyslou smotanou, my mäsožravci sme ešte mali hovädzie mäsko ako bonus./z nedelňajšieho obeda/
Tak toto vyzerá veľmi dobre... asi vyskúšam :-) Vďaka za tip.
OdpovedaťOdstrániťIva, len zobrať lyžicu a pustiť sa do toho. Mne by to chutilo aj bez mäsa.
OdpovedaťOdstrániťTak toto ja môžem v akomkoľvek množstve - mňam!
OdpovedaťOdstrániť